Jdi na obsah Jdi na menu

Thajská polévka Tom Yum

11. 4. 2013
Popis přípravy:
Maso dejte do hrnce spolu s kostkou vývaru, zalejte vodou tak, aby maso bylo zakryto a varte asi 45 minut. Uvarené maso vyjmete a vývar uschovejte.
Z masa odstrante kuzi a kosti a nakrájejte je na hranolky.
Do vývaru nalejte kokosové mléko, privedte k varu a nechte varit velmi slabým varem.
Citronelu nakrájejte na jemno a smíchejte ji se zázvorem, cesnekem, koriandrem a nakrájenými malými feferonkami. Tuto smes dejte do polévky spolu s cukrem (dejte radeji méne cukru a dosladte pozdeji podle chuti), solí a kaffírovými listy. Polévku privedte do varu a varte velmi mírným varem dalsích 20 minut. Nakonec do polévky vmíchejte kurecí maso a krevety a ochutte limetkovou stávou.
Podávejte horké ozdobené koriandrem, jarní cibulkou a feferonkami.
polevka.jpg